Support service
×

Masalah dengan pembukaan pesanan

Salah satu faktor utama yang mungkin menghalang anda untuk membuka transaksi dalam platform perdagangan adalah memasukkan kata laluan pelabur dan bukannya kata laluan pedagang. Pastikan anda memasukkan kata laluan pedagang anda dalam borang kebenaran.
 
Masalah umum lain yang menjadikan halangan untuk melakukan perdagangan adalah jumlah dagangan yang berlebihan. Ini bermaksud bahawa anda tidak mempunyai margin bebas yang mencukupi untuk membuka tawaran perdagangan. Terdapat tiga cara untuk mengatasi masalah ini:
 
1. Mengurangkan jumlah tawaran perdagangan yang ingin anda laksanakan.
 
2. Pilih nisbah leverage yang lebih tinggi. Ini dapat dilakukan secara terus dari Kabinet Pelanggan anda dengan memilih dari menu sebelah kiri Tetapan Akaun> Maklumat Peribadi.
 
3. Mengkreditkan akaun anda dengan dana tambahan yang mencukupi untuk membuka kedudukan dengan jumlah yang diinginkan pada peringkat leverage semasa.
 
Perhatian khusus harus diberikan pada ralat "Konteks perdagangan sibuk" yang mungkin berlaku apabila anda berusaha membuka/menutup/mengubah pesanan. Mesej ralat ini bermaksud bahawa anda telah mencuba untuk membuka kedudukan baru sementara permintaan sebelumnya untuk membuka/menutup/mengubah kedudukan belum diproses. Penyelesaian untuk masalah ini ialah menunggu permintaan anda yang sebelumnya diproses atau memulakan semula platform perdagangan. Ralat ini berlaku kerana tindakan pelanggan, bukan ralat pelayan.
 
Sekiranya berlaku volatiliti yang tinggi di pasaran kewangan (sebagai contoh, semasa penyiaran berita ekonomi penting), anda mungkin menghadapi pelbagai sebut harga semula (iaitu, pelayan menawarkan harga alternatif kepada anda) apabila cuba membuka/menutup kedudukan. Untuk mengelakkan situasi seperti itu berlaku, anda boleh memeriksa pilihan "Aktifkan sisihan maksimum dari sebut harga" di tetingkap buka/tutup pesanan. Menetapkan nilai tertentu membolehkan sistem membuka kedudukan secara automatik pada harga baru jika sisihan sebut harga dari harga yang diminta tidak melebihi yang ditentukan oleh pengguna.

Kongsi pendapat anda

Terima kasih! Adakah terdapat apa-apa yang anda ingin tambah?

Bagaimanakah anda menilai jawapan yang anda terima?

Tinggalkan komen anda (pilihan)

Maklum balas anda amat penting bagi kami.
Terima kasih kerana meluangkan masa untuk melengkapkan survei atas talian kami.

smile""